Kategoriler
Klavyeler Roland

Roland E-A7 Ritim Yazmak Oluşturmak Düzenlemek Silmek

Roland e-a7 style composer creator

Roland e-a7 ritim yazmak ilk ritmi oluşturma ritim editörünü kullanmak

Öncelikle şuradaki yazımızda bulunan kısaltmalara göz atabilirsiniz.

Daha önce başka klavyelerde ritim oluşturmuş arkadaşların çok fazla zorlanacağını sanmıyorum fakat E-A7 nin sistemi bir çok yeniliklerle ve kolaylıklarla dolu olduğundan bunları öğrenmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Ritim (user style) oluşturmak için pek çok ön bilgiye sahip olmamız gerekli. Bunları yazdıkça öğrenebilirsiniz fakat deneme yanılma yoluyla öğrenmek çok zaman kaybettiriyor. Bunlara tüyo ve ya ipucu da diyebiliriz. Bir kaç örnek verelim.

Metronom= Ölçü ve düzen kelimelerinin kombinasyonudur. Vuruş, tempo, hız bu şekilde kulağımıza yerleşir.

Ölçü= (zaman ölçüsü, time signature) Bu çok detaylı bir konu ve müzik okullarında ders olarak bile okutulur. Yazacağınız ritmin ölçüsünü bilmek zorundasınız. 9/8 5/8 6/4 5/16 4/4 2/4 gibi.

Track= İz (ritim yazarken kullandığımız her bir enstruman ve drum kiti yerleştirdiğimiz yer.

Acc= accompany (drum kit haricinde kalan tüm enstrümanlar)

Octave= Her bir nota bloğuna verilen isim. Do ile si arasında kalan 12 nota.

Key= Anahtar nota. a ile g# arasında kalan notalarımız. a=la c=do Ritim yazarken drum kitler haricinde yani acc bölümlerinde key belirlemek zorundasınız. Otomatik olarak C=do anahtarı gelecektir fakat siz ritim yazarken la kullanarak daha kolay yazacaksanız A anahtarını seçebilirsiniz. Klavyeniz transpose işlemlerini kendisi yapacaktır.

Transpose= Aktarma, aktarım. Klavyecilerin sıklıkla kullandığı bir özelliktir çünkü her klavyeci Fa# den çalamayabilir. Sol -1 transpose uygulayarak Sol üzerinden Fa# aktarması kullanabilir.

Örnek videomuzu izleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bizi izlemeye devam edin.

 

 

 

Bir cevap yazın